RSS

För alltid tillsammans av Julie Cohen

27 Aug

Omslagsbild: För alltid tillsammans

Det händer ganska ofta att låntagare tipsar om böcker de har läst och det är superkul! Tyvärr hinner jag ju inte alltid läsa alla tips jag får, men när en låntagare är jätteentusiastisk och dessutom läser väldigt mycket blir jag ju så nyfiken att jag inte kan låta bli! Det hände mig med Julie Cohens roman För alltid tillsammans och nu har jag läst den.

Berättelsen börjar väldigt stillsamt, men på ett oerhört dramatiskt sätt. Robbie vaknar upp en morgon. Bredvid honom i sängen ligger hans fru Emily och sover. Robbie och Emily har varit tillsammans i 54 år. Det är en lång tid och mycket vatten har flutit under deras bro. Det har en son tillsammans och barnbarn. De vet allt om varandra. Nästan allt i alla fall. För det Emily inte vet är att Robbie planerat den här dagen noggrant. Till en början är allt som det brukar vara. Robbie stiger upp ur sängen och sätter på kaffet och matar hundarna. Men sen skriver han en lapp som han viker ihop och lägger på nattduksbordet bredvid den sovande Emily, innan han går ut genom dörren för att aldrig mer återvända.

Min nyfikenhet väcks förstås direkt. Vad är det Robbie tänker göra och varför väljer han att lämna sin fru som han uppenbarligen tycks älska väldigt mycket? För att få reda på bakgrunden till Robbies beslut nystas kärlekshistorien om Robbie och Emily upp från början. Ju längre jag läser i boken, desto längre bak i tiden kommer jag. Det är ett spännande grepp som verkligen funkar! Det är ett helt liv som skildras och det innebär också en hel del hemligheter som avslöjas, vilket så småningom skapar en förståelse för varför livet blev som det blev för Robbie och Emily. Det finns en fin innerlighet mellan de båda som författaren verkligen lyckas förmedla, men framförallt är det en vacker berättelse om en kärlek som övervinner allt på sin krokiga väg genom livet. Absolut läsvärd!

Författare: Julie Cohen
Titel: För alltid tillsammans
Förlag: Norstedts
Översättning: Karin Andrӕ

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 27 augusti, 2019 i Böcker, Kärlek, Sorg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s