RSS

Zombier på stan!

07 Nov

Omslag KommunZombiespanarna heter Annika Widholms uppföljare till Spökspanarna. I denna bok fortsätter äventyret för Malva och hennes bästis Hanna.

Det är lördag och Malva ska sova över hos Hanna. Hannas storebror kollar på en film om zombier och de vill gärna sitta bredvid i soffan, men de hinner bara se en liten stund innan Hannas mamma kommer och säger att filmen är för läskig för dem. Men Hanna vet hur filmen slutar och berättar för Malva hur en gruppzombier försöker ta sig in i ett varuhus för att äta upp ett par tjejer. Malva ryser så att huden knottrar sig! Nästa dag skjutsar Hannas pappa dem till gallerian och det är där, precis vid ingången till en affär, som Hanna får syn på en zombie!

Zombiespanarna är en lättläst, lite ryslig bok för lågstadieelever. Jag tycker inte att den är riktigt lika läskig som Spökspanarna, kanske för att jag själv tror mindre på zombier än på spöken. Däremot är illustratören Jonna Björnstjernas bilder av zombier skrämmande nog! Deras blick är så där oerhört tom och glasartad, precis som man tänker sig zombiers ögon och bilderna samspelar fint med texten.

Författare: Annika Widholm
Illustratör: Jonna Björnstjerna
Titel: Zombiespanarna
Förlag: Hegas

 

 
2 kommentarer

Publicerat av på 7 november, 2016 i Barn, Böcker, Rec.ex., Spänning

 

2 svar till “Zombier på stan!

 1. Lena

  7 november, 2016 at 10:42

  Den där boken ser ju trevlig ut. Får kika närmare på den.

   
  • Fru E

   9 november, 2016 at 10:12

   Om man nu tycker zombier är trevliga. 😉

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s